Οι γαστρονομικές κοινότητες είναι ένα πρόγραμμα που στηρίζεται στο βιβλίο του Γιώργου Πίττα, Γαστρονομικές Κοινότητες – Γαστρονομικοί Προορισμοί που εκδόθηκε το 2018. Πρωταγωνιστές της δράσης είναι οι επαγγελματίες του ευρύτερου χώρου της γαστρονομίας (αγροτικός τομέας- μεταποίηση-εστίαση-φιλοξενία), που συνεργάζονται μεταξύ τους με σκοπό την καταγραφή και την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου και της ποιοτικής γαστρονομικής προσφοράς του τόπου τους με απώτερο στόχο η γαστρονομία να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ταυτότητας και της πολιτιστικής φυσιογνωμίας της εν λόγω περιοχής. Εργαλεία για την υλοποίηση όλων αυτών είναι η έκδοση ψηφιακών και έντυπων οδηγών που οδηγούν τους επισκέπτες στους γαστρονομικούς θησαυρούς κάθε τόπου.
Μέχρι σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη 14 Γαστρονομικές Κοινότητες που κάθε μία τους βρίσκεται σε διαφορετική φάση ανάπτυξης (Καλαμάτα, Νάουσα, Ζαγόρι, Κέρκυρα, Ρόδος, Νεμέα, Αμοργός, Πήλιο, Σκιάθος, Αρτα, Κερκίνη, Κεφαλονιά, Πάρος, Κεφαλονιά).
Θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα στις γενικές του γραμμές, ενώ αντιπροσωπευτικά μέλη από συγκεκριμένες γαστρονομικές κοινότητες, καθώς και εκπρόσωποι των Δήμων που τις υποστηρίζουν, θα καταθέσουν την εμπειρία τους για τον τρόπο που υλοποιείται το πρόγραμμα στον τόπο τους.
Mπορείτε να παρακολουθήσετε την γαστρονομική συνάντηση των κοινοτήτων αφού εγγραφείτε στην πλατφόρμα της EXPOTROF Online!
Τύπος
WebinarΈναρξη
23 Φεβρουαρίου 2021 - 10:30Λήξη
23 Φεβρουαρίου 2021 - 11:20Ομιλητής
Γιώργος Πίττας